Könyvtámasz

Könyvekről és másról

“Most szereztem meg”

VL 1-260A moly.hu-n szokás közzétenni, ha vásárlás útján vagy egyéb módon új könyvpéldányhoz jut valaki. Így jelezzük egymásnak magánkönyvtárunk bővülését. Ott csak egy gombnyomás az illető könyv adatlapján, itt a Könyvtámaszon kicsit több munkával jár az ilyesmi. Mindenesetre tegnap este velem is hasonló történt.

Ugyanis 100%-kal nőtt a Guild Wars – A Világ Lelke I. – Vérkövek, azaz másfeledik regényem példányszáma, miután közelgő születésnapomra Dóra, a feleségem, és Anna lányom csináltattak nekem egy példányt.

Csak az tudja, milyen érzés egy ilyen könyvet kézbe venni, aki szintén az íróasztalfióknak ír. Tekintélyes, 158×220 milliméteres méret, 11-es Times betűtípussal, 1-es sortávval 546 oldal. Súlya van. Csaknem ötezer, játékban töltött óra és nagyjából két és fél év munka eredménye, barna bőrkötésben. Csodálatos, megható ajándék volt. Utoljára a lányaim Duplo vasútjának örültem így tizenhat évvel ezelőtt. Azért ők is játszhattak vele, persze csak óvatosan…

A könyv jelenleg ingyenesen olvasható online, illetve le is tölthető mobi és epub formátumban aVL 3-260 regény internetes felületéről. Szerettem foglalkozni vele, megvagyok még két kötetre való vázlattal, de fogalmam sincs, hogy valaha is megjelenhetnének-e a kész művek, így erősen tipródom, hogyan tovább. Nemigen lehet útját állni annak, ami ki akar jönni, ugyanakkor luxus a fióknak írni. Kerülget erősen egy történelmi regény témája, meg kell néznem közelebbről azt is, mit tudnék kihozni belőle. Ráadásul annak az ókori történetnek nem lennének jogi korlátai, mint egy számítógépes játék világában játszódó sztorinak. Kapjuk el mindkettőt! – mondaná Ohrda Raan, ha kijöhetne a Vérkövekből, de rá és a többiekre még ott van szükség, nekem pedig magamnak kell dűlőre jutnom a dilemmámmal.

Mindenesetre most ott díszlik a polcon a még nyomdaszagú, egyetlen példányban létező könyv a két “hivatalos” Guild Wars regény, az Ascalon kísértetei és A Végzet Pereme mellett. Igazi rendezői példány. Köszönet illeti ezért barátunkat, Horváth Ilonát is, kitartó olvasómat, aki megszervezte, hogy igazán professzionális nyomtatásban születhessen meg ez a „limitált szériás” kötet. A kötés a Sipka Könyvkötészet munkája.

Most akkor egy kicsit foglalkoztam magammal is itt a blogon, de megígérem, hogy ez nem lesz gyakori. Olyan nagy a világ, és tele van könyvvel meg mindenféle “kultkalanddal” – “igazival” is 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 Fotók: Dóra

Reklámok

Single Post Navigation

Szerinted?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: