Könyvtámasz

Könyvekről és másról

Demény – most én ugatok

… avagy: az ember a kutya legjobb nahátja

Tehát gyorsan, mert most éppen nincsDemény kutyánk, mindazonáltal ezek az utolsó nyugodt pillanatok a következő egyed érkezése előtt. Ha most észnél leszek, minden megváltozhat, négy nyálcsorgató, személyi igazolvány- és napszemüvegevő, virágágyásdúló, fotelgyalázó, mindenbe beleugató, szelektív hallású SZŐR-nyeteg után végre igazán kézbe vehetem a dolgokat – és ami legalább ennyire fontos: ti is. Dombon ülő vadászkutya legyek, ha nem.

Mert legyünk őszinték, egy férfi bármit elérhet az életben. Lehet belőle jó szakember, szerető és gyengéd, ámde tekintélyes férj, megfellebbezhetetlen szavú apa, biztos támaszt jelentő barát, minden igazság egyedüli birtokosa, és számtalan sörfajta akkurátus tesztelője, akár még űrhajós vagy szóvivő is, de amire mindannyian vágyunk, ami után egész életünkben kitartó reménytelenséggel kapaszkodunk, az emberi és férfiúi lét netovábbja, jelesül FALKAVEZÉR, az rendes körülmények között aligha.

De most birtokomba került a megoldás, a tizenkétezer éves titok nyitja, amit hiába kutatottD kutya 2 emberhím nemzedékek megszámlálhatatlan sora, mert farkcsóválással, dörgölőzéssel, hanyatt fetrengéssel, apportfa visszahozással meg azzal, ahogy külön mozgatják a két szemöldöküket a kisborjú tekintetük fölött, olyan fondorlatosan altatták éberségünket ezek a büdösdisznók, hogy sosem jöttünk rá. Pedig milyen egyszerű! Kapaszkodjatok, mert csak egyetlen szót mondok, de az mindent megmagyaráz: — TÖPÖRTYŰ —.

Na, szóljatok hozzá! Ennyire szimpla a Világegyetem megfejtése. Én aztán mindennel próbálkoztam. Olvastam könyveket, beszélgettem kutyásokkal, néztem tévéműsorokat, voltam gyengéd, játékos, szigorú és harminc év alatt minimum négyszer következetes, bevetettem olcsó és drága tápot, csirkenyakat nyersen, és csirkedarálékot főzve, zacskós jutalomfalatot, maradékot a családi asztalról, kínomban eljutottam egészen a lekváros palacsintáig, de nem találtam a varázsszert. Erre ez a tökkelütött vizsla, ez a DEMÉNY, aki mellékfoglalkozásként a világ urának képzeli magát, elkotyogja, mint egy hüjjje.

D kutya 4

De most megvagytok, ti fondorkodó, kétszínű, félrecsaholó, szemforgató, nyelvlógató, nyálkirály kukabúvárok! Vissza a kanapémat meg a fotelomat, el a mancsokkal a nadrágomtól, többé nem vonszolunk lakáshosszat díszpárnát, nem pisáljuk kóróvá a rózsákat, nem tettetjük magunkat se süketnek, se hülyének, és nem ülünk az ebédlőasztal mellé az „esküszömmindjártéhenhalok” pofánkkal. Továbbá kuss legyen éjszaka!

Tudom én, hogy ez a majdani ötödik is meg fogja próbálni, mert bár még nem találkoztunk, nyilvánvaló, hogy a D farkasszeme sem áll jól. De hogy mennyire meg fog ez lepődni, amikor előjövök a tutival! Szinte látom, ahogy majd bevillan a csökött agyába, hogy mindennek vége, ez a pasi tudja, mit akar, és hiába csóválok, pacsizok, nyüszögök, fetrengek és nyalakodok, ez itt maga a nagybetűs FALKAVEZÉR, mit falkavezér, egyenesen az UNIVERZUM. Hehe, nektek annyi, nyálhuszárok. Belétek őszültem, úgyhogy mostantól szó szerint vesszük a régi mondást: EB URA FAKÓ.

Tehát megjegyeztük? TÖ-PÖR-TYŰ. Most nem érek rá többet mondani, mert mindjárt itt van ez a hátulcsóvál-elölharap farokkergető atomveszély, és még el kell rohannom a henteshez, hogy időben betárazzak. A részletekért olvassátok el ezt a könyvet, és megváltozik a világ. Vagy ha nem, hát soha ennyire jóízűt nem röhögtetek azon, hogy ez idáig ti is mekkora hüjjjék voltatok. Viszont óvakodjatok a gerincgörbítő meghatódástól, lelkifurdalástól meg ilyenektől! Alattomosan, lesből támadnak, ám ha éberek vagytok, mint foxi a rókalyuknál, nem lesz baj. Persze keményen tolja az egyed, amin nincs mit csodálkozni, hiszen nem szül gyáva nyulat Núbia párduca. Oké, az nyilván egy macska, de jobban jártok, ha értve vagyok. Most komolyan! Mindent eldobni, ezt kell olvasni, mielőtt késő lesz. Mert vigyázat – jönnek!

D kutya 3

Ráadásul még a belső ellenséggel is meg kell majd küzdenetek. A FELESÉGETEKKEL, aki szerint „csak még ezt az egy falatot, hát látod, milyen éhes”, meg „csak egy kicsit hadd jöjjön fel az ágyra” meg „hagyjuk neki bekapcsolva a TV-t, amikor moziba megyünk”. Köztünk szólva, a tökéletességhez róluk is kéne egy ilyen könyv, de szerencsére már Magos Judit kitűnő opuszával is beljebb vagyunk. Nem egy Alfi macsek, de ez többnyire nem is baj. Viszont szintén nagyon belülről jön, ami újra megmutatja, hogy bennünk, emberekben is van valami idebent, nem csak zsigerek, életképtelenség meg pártállás. Ki gondolta volna például, hogy a mértéktelen töpörtyűzabálás nem gátja egy új világrend kialakításának, sőt mintegy katalizálja a jó irányba mutató folyamatokat? Na ugye! Aki nem tökre csirkefej, meghallja az idők izéjének a hogyhíjjákját együttlélegzésileg, és él vele, mint Max a mukikkal. Hogy ki az a Max, és mi a muki? Ne má’, hogy mindent én mondjak el, útban a henteshez! Legyen annyi tartás bennetek, hogy kikaparjátok magatoknak a TÖPIRECEPTET!

Na, de ne pont most érzelegjünk, amikor már a kutyák spájzában vagyunk! Nosza, felsőbbrendűkéim, kapjuk össze magunkat, aztán a végtelenig és tovább!

D tacskó

Az illusztrációk innen valók.

Single Post Navigation

4 thoughts on “Demény – most én ugatok

  1. ki írta? nagyszerű, olvasni annyi mint a lelked átadni a világnál sokkal nagyobb valaminek, az univerzumnak. Töri, földrajz, állatok, természet, krimi, szerelem stb., mindegy ha valamit is olvasol a lelked nyitottabb, tisztábban látó lehet :9 ha egy ilyen kutyaírta nemtommit akkor a szíved is megnyílik, oldalanként felváltva sírsz és nevetsz, a lelked tisztul a könnycsatornáid, a kialakuló aneurizma, infarktus elmegy a sunyiba, olvass, könyvet kritikát a könyvről doku leírást sportot mindegy csak olvass, mert repülni fogsz oda ahova egyébként sohasem mennél , mehetnél
    !!!!!!!!!!!!!!!!

  2. ….úgy legyen!! – de nem lesz….

Szerinted?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: